Rasmus Olsen: Hvor der er vilje er der vej

Den blot 25 år gamle skibsejer Rasmus Olsen fra Fjerritslev er nomineret til titlen som årets fisker.
af Helle Kristensen
22 nov 2019

Der er dem, der taler, og så er der dem, der handler.

Rasmus Olsen på blot 25 år tilhører sidstnævnte kategori. Og netop derfor er han indstillet til prisen som årets fisker. Han er trods sin unge alder et stort forbillede for den yngre generation. Hans positive syn på fiskeriet og hans engagement i bestyrelsesarbejde vidner om en mand der formår at skabe resultater trods udfordringer.

I 2012 erhvervede Rasmus Olsen i en alder af blot 18 sit første fartøj. Efter blot 2 år, i 2014, blev dette fartøj skiftet ud til et større fartøj og i 2017 fik Rasmus leveret et nybygget fartøj fra Bredgaard Bådeværft. Siden den dag, hvor Rasmus trådte ud fra Fiskeriskolen med det Blå Bevis i hånden, har han formået at skabe vækst i sit arbejde.

En driftig type
Rasmus er vel det man på de vestjyske kanter vil beskrive som en driftig type. En type, der ikke bare tror på fiskeriet som erhverv, men også ser muligheder frem for begrænsninger.

- Helt ærligt, så mener jeg, at vi i dansk fiskeri har alle muligheder for at fremme og styrke vores erhverv. Vi har et erhverv, vi med rette kan være stolte af, og de produkter vi leverer, er blandt de bedste i hele verden, siger Rasmus Olsen, der også mener, at net- op den høje kvalitet på de danske fisk, kan medvirke til, at fiskeriet fortsat kan være en sund forretning.

- Der er alle muligheder i vores erhverv for at vi kan skabe en god forretning, men det kræver, at vi tager skeen i den anden hånd, og ikke modarbejder hinanden indbyrdes. Istedet bør vi arbejde sammen mod at sikre så positive forhold for fiskeriet, som overhovedet muligt, siger Rasmus Olsen, der for nylig også har fået en lærling med ombord på HM17 Inger Kristine.

Rasmus Olsen tror fast på, at hvor der er vilje, er der vej. Denne tilgang betyder bl.a. at han i en alder af blot 25 år, har opnået stor succes med sit fiskeri.

Flere Nyheder