Strandby-fisker viser vejen med nyt fartøj

Peter Vadsager Husth fra Strandby er blandt de nominerede som årets fisker

Kandidat til titlen som årets fisker: 

Peter Vadsager Husth
35 år Strandby 

Dygtig, arbejdsom og en god rollemodel!
Når samtalen falder på Peter Vadsager Husth er der mange pæne gloser at hente. For den 35-årige fiskeskipper vil frem i verden, og i år kom prikken over i’et: FN 462 Jeanne.
Peter Vadsager Husth tror på fiskeriet og har investeret stort med Strandbynybygningen FN 462 Jeanne, som blev døbt i foråret og nu er på fiske- ri. Han ejer fartøjet sammen med Svend-Erik Andersen.

– Det går rigtig godt. Nu har vi fået bugt med børnesygdommene, og det kører bare, siger en stolt fiskeskipper.

Den tidligere FN 462 Jeanne var han med til at få ombygget, men det er nu noget helt særligt at få lov til at slå stregerne fra begyndelsen og til- passe hver en lille detalje til ens egne tanker og drømme, fortæller Peter Vadsager Husth:

– Det har været spændende – især fordi det også var den første af den slags både som Jobi Værft i Strandby byggede, så vi var virkelig været med i alle detaljer i hele processen. Vi har brugt mange måneder på at snakke frem og tilbage, for der var mange beslutninger, som skulle tages. Bl.a. hvordan vi kunne begrænse unødvendige løft.

FN 462 Jeanne er en moderne jomfruhummertrawler med fokus på optimering af både arbejdsmiljø og kvaliteten. Med Peter Vadsager Husth ved roret er FN 462 Jeanne en stabil leverandør af fisk til Fiskeauktion

Nord i Strandby og bidrager derved til opretholdelse af den lokale havn.

Hans store tro på fiskeriet gør ham også til en respekteret rollemodel, især blandt de yngre fiskere, der i ham ser, at hvis man virkelig tror på det, så kan det sagtens lade sig gøre. Selv de helt unge – Peters egen søn Magnus – bliver smittet af fiskeren. Peter Vadsager Husth havde nemlig Magnus med på havet i en række fortællinger, som blev vist på DR3 i 2018, og hvor man fik indblik i hele familiens passion for fiskeri.

Derudover har Peter Vadsager Husth medvirket i en kampagnevideo om affald i
havene,
hvor han fortæller, om fiskernes fangst af affald, og at de tager alt med i land.