Bred ordning med plads til alle

Kystfisker Thomas Hansen fra Hvide Sande bakker op om en åben kystfiskerordning

Med et fartøj på 14,97 meter og korte ture passer Thomas Hansens kystfiskeri som fod i hose på kystfiskerordningen. Ja, sågar den lukkede ordning, men Hvide Sande-fiskeren med RI 146 Polaris er nu kun med i den åbne.

– Jeg var sådan set lidt skeptisk over for at binde mig i bare tre år, for man ved aldrig, hvad der sker i fiskeriet. Men jeg vidste også, at det var min hylde. Hvis der er nogen, der er kystfisker, så er det mig. Jeg meldte mig ind i den åbne for at bakke op om kystfiskeriet, siger Thomas Hansen, der håber, at den fortsætter. At melde sin ind i den lukkede er han ikke interesseret i:

– Det er princippet i det. Jeg synes, det er en stor hurdle sådan at splitte kystfiskeriet op og snævre det ind til kun den lukkede. Det er et forsøg på at skabe splid og sige, at nogle er bedre end andre og give dem særlige fordele. Det er forherligelse på andres bekostning, og det skal vi væk fra. Hvorfor kan vi ikke have en ordning, der kan rumme mange kystfiskere? spørger Thomas Hansen.

Her tænker han især på trawlfiskeriet, som i dag kun kan være med i den lukkede, hvis fartøjet er under 15 meter.

– De grønne sammenligner det med en bulldozer i regnskoven. Det har fuldstændig taget overhånd! Det er noget ævl. Vi fisker jo på sandbund, og næste gang der har været lidt strøm eller vind, kan du slet ikke se, at vi har været der.

I hans optik er intet fiskeri bedre end andet. Garn eller trawl – de har alle deres fordele og ulemper, og at pege fingre ad hinanden og kalde det ene bedre end det andet, fører ingen veje hen:

– Vi er et lille erhverv, så vi skal da bakke op om hinanden i stedet for at kritisere.

Thyborøn Trawldoor erhverver færøske Rock Trawl-doors

Thyborøn Trawldoor har for kort tid siden overtaget den færøske virksomhed Rock Trawldoors. Det skriver det norske medie Fiskerimagasinet. Rock Trawl-doors har længe haft...

Thyborøn Trawldoor erhverver færøske Rock Trawl-doors

Thyborøn Trawldoor har for kort tid siden overtaget den færøske virksomhed Rock Trawldoors. Det skriver...