Undgå bifangst i jomfruhummerfiskeriet

DTU Aqua og DFPO vil præsentere forskellige løsninger til at undgå bifangst i jomfruhummerfiskeriet på en workshop i Hirtshals

Fast Track II, som er et samarbejde mellem DTU Aqua og Danmarks Fiskeriforening, vil på en workshop i Hirtshals præsentere forskellige løsninger til at undgå uønsket fangst i jomfruhummerfiskeriet.

Workshoppen bliver afholdt i Nordsøen Forskerpark i Hirtshals den 25. oktober mellem 10.30 og 15.30.

Her vil de nye tekniske regler blive gennemgået, lige som nye redskabsløsninger til jomfruhummerfiskeriet bliver præsenteret.

Formålet med workshoppen er at præsentere og diskutere forskellige tekniske løsninger i jomfruhummerfiskeriet for at undgå uønsket fangst.

Dagen vil starte med en gennemgang af forskellige redskabsløsninger udviklet til jomfruhummerfiskeriet, hvor forskellige designs vil blive præsenteret i SINTEF’s prøvetank.

Efterfølgende vil der være en diskussion omkring nuværende problemer i fiskeriet, og om nogle af de løsninger, der har været præsenteret, kan løse problemet.

Sidste punkt på dagsordenen har fokus på de nye tekniske regler, og hvad det betyder for udvikling og implementering af nye redskaber.

Workshoppen er organiseret under Fast Track II projektet, som er et samarbejde mellem DTU Aqua og DFPO.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig til: Jordan Feekings – jpfe@aqua.dtu.dk eller 2489 5821 senest d. 23. oktober.

Eksperter anbefaler at afskaffe særligt fradrag for erhvervsfiskere

Ekspertgruppe anbefaler i en ny rapport, at fradrag ved påbegyndte havdage for erhvervsfiskere bør afskaffes

Eksperter anbefaler at afskaffe særligt fradrag for erhvervsfiskere

Ekspertgruppe anbefaler i en ny rapport, at fradrag ved påbegyndte havdage for erhvervsfiskere bør afskaffes