Fiskeriministeren besøger Bornholm

Den alvorlige situation i Østersøen skal drøftes med fiskeriministeren, når han mandag besøger Bornholms Fiskeriforening

Fiskerne på Bornholm samt bestyrelsen for Bornholms Fiskeriforening kan se frem til et møde med fiskeriminister Mogens Jensen (S) mandag den 30. september.

Det er EU-Kommissionens forslag til næste års kvoter i Østersøen, genindførelsen af lukkeperiode for torskefiskeri i den vestlige Østersø samt torskestoppet i område 24-26, som blev trukket ned over fiskerne fra den ene dag til den anden i sommer, som nu har fået ministeren til at tage til Bornholm.

På mødet skal parterne drøfte, hvordan fiskeriet i de berørte områder kommer videre / overlever økonomisk fremadrettet, og om der er mulighed for økonomisk støtte, således, at der også er fiskere tilbage, når fiskeriet efter torsk kommer tilbage på sporet.

Derudover forventer fiskerne også, at sælproblematikken vil blive taget op, da de mener, at det er den væsentligste årsag til torskebestandens tilstand i Østersøen.

 

 

 

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå i stykker efter opsendelsen. Dermed skulle der ikke være...

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå...