Få pengene hurtigt ud til fiskerne og fiskerierhvervet

Danmarks Fiskeriforening glæder sig over, at EHFF-midler nu kan hjælpe fiskeriet gennem corona-krisen

Som følge af krisen i hele EU forårsaget af corona, har EU i dag åbnet for økonomisk hjælp til fiskerierhvervet i resten af 2020. Medlemslandene får mulighed for at omprioritere midlerne fra Den Europæiske Hav og Fiskerifond – EHFF.

Hos Danmarks Fiskeriforening er der glæde over, at der i EU er opnået enighed om, at midlerne i EHFF-ordningen nu kan være med til at hjælpe fiskeriet gennem krisen.

– Vi ser positivt på, at der nu er åbnet for nogle flere muligheder for at hjælpe fiskerierhvervet. Når det er sagt, så mener vi, at der mangler nye penge. Det er penge, der allerede er blevet afsat til fiskeriet én gang, som nu skal omprioriteres, siger formanden for Danmarks Fiskeriforening PO, Svend-Erik Andersen.

Danmarks Fiskeriforening PO ser især positivt på muligheden for en oplægningsordning, og foreningen er allerede klar med forslag til, hvordan den kan skrues sammen.

– Vores forslag til, hvordan en oplægningsordning kan se ud, har vi allerede sendt til ministeriet, og vi afventer nu svar på vores forslag, siger Svend-Erik Andersen.

I den nuværende situation er tiden en vigtig faktor, og Danmarks Fiskeriforening PO opfordrer til, at man hurtigst muligt får formaliteterne på plads.

– Hastighed er af afgørende betydning, så vi håber, at man får forhandlet en løsning på plads hurtigst muligt, så pengene kan komme ud og gøre nytte hos de danske fiskere og fiskerierhvervet som helhed.  I den forbindelse vil vi gerne rose regeringen, Ministerrådet og EU-Parlamentet, hvor Søren Gade, som næstformand og koordinator for fiskeriudvalget har gjort et stort stykke arbejde for, at denne aftale er kommet i hus så hurtigt, siger Svend-Erik Andersen.