Nu er rationerne vigtige som aldrig før

Læsø Fiskeindustri har indført yderligere tiltag for at begrænse landinger, og DFPO opfordrer alle til at efterleve rationerne

Hvis ikke det stod klart før, så gør det det nu!

Corona-krisen har sit tag i fiskeriet, og især jomfruhummerfiskeriet er stærkt mærket. I dag har Læsø Fiskeindustri meddelt, at deres kapacitet er fuldt udnyttet, og at de derfor helt ekstraordinært har bedt jomfruhummerfiskere fra Læsø om at lande hos fiskeauktionerne i stedet for til Læsø Fiskeindustri.

– Det er en meget svær og beklagelig situation. I lyset heraf opfordrer vi fiskerne på det kraftigste til at efterleve vores anbefalinger for at begrænse jomfruhummerfiskeriet. Tænk jer godt om. Lige nu er rationerne vigtige som aldrig før, opfordrer Kenn Skau Fischer, direktør i Danmarks Fiskeriforening.

Danmarks Fiskeriforening kommer hver uge med deres anbefalinger for et begrænset fiskeri af jomfruhummere under corona-krisen. På grund af corona-krisen er markedet for fersk fisk og i særdeleshed jomfruhummere, som eksporteres til Sydeuropa, stærkt nedadgående, og for at markedet kan følge med er der altså sat begrænsninger på, hvor meget der bør fiskes. Onsdag kom anbefalingerne for den kommende uge.

Situationen tilspidser nu, med Læsø Fiskeindustris yderligere tiltag for at begrænse landingerne.

– Læsø Fiskeindustri er en vigtig aktør på jomfruhummer-markedet. Med de nye begrænsninger fra Læsø Fiskeindustri får markedet svært ved at absorbere de mængder, som de normalt aftager, påpeger Kenn Skau Fischer. 

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke kun var formanden, som endte med at forlade foreningen...

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke...