Så er det tid til hornfisk

Hornfisken har gjort entre ved kysten

I april kommer hornfiskene til Danmark. Og 2020 er ingen undtagelse. Den glinsende fisk med de grønne ben har gjort entre, og i år ser den ud til at være ekstra stor og spisevenlig. 

– Normalt plejer fiskene at være størst i september, men de seneste år har forårsfiskene været store og fede, siger en begejstret Jakob Clausen, som ejer Clausens fiskehandler i Århus, til dr.dk. 

Hornfisken er en delikatesse. Nok har den mange ben, men de er grønne og lette at spotte. Så på et splitsekund kan fisken forvandles til et lækkert måltid. Kødet er hvidt og temmelig saftigt, smagen er mild og delikat. Samtidig er fisken yderst rig på vitaminer og protein.

Den klassiske måde at servere hornfisk på er ved at stege den på panden og spise den med nye kartofler og persillesovs.

– Skær hornfiskefileterne ud i mindre stykker, vend dem i rugmel, salt og peber og steg i rigeligt smør. Imens fileterne steger, koger du kartofler og laver en persillesovs, forklarer Jakob Clausen. 

Find flere opskrifter lige her

Vattenfall afviser beskyldninger: Vi har tilgodeset fiskernes interesser

Vattenfall afviser nu på det kraftigste, at selskabet skulle have forbigået regler om kompensation til fiskere i forbindelse med opsætning af havvindmøller

Vattenfall afviser beskyldninger: Vi har tilgodeset fiskernes interesser

Vattenfall afviser nu på det kraftigste, at selskabet skulle have forbigået regler om kompensation til...