Brislingefiskeriet er kommet godt fra land

Men kvoten kunne godt have været højere - og der er brug for fleksordning, mener formanden for IP-udvalget i Danmarks Fiskeriforening

Alt tyder på et rigtig godt brislingefiskeri i Nordsøen dette efterår. Den danske kvote blev af EU den 1. juli 2020 fastsat på 144.000 t. Men selv om det er mere end 50 pct. højere end kvoten sidste år, så er vurderingen i fiskeriet, at man burde have fastlagt en kvote på et endnu højere niveau givet forekomsten af brisling.

– Vi ser på alle muligheder for at sikre en højere brislingekvote til gavn for dansk fiskeri, siger Jesper Juul Larsen, formand for Danmarks Fiskeriforenings IP-Udvalg.

Der er i den sammenhæng fokus på, at der sidste år var fastlagt en mulighed for at flekse kvote fra Skagerrak og Kattegat ud i Nordsøen, men denne fleksmulighed er umiddelbart ikke indført i år. Tilsyneladende mere som følge af principielle diskussioner i EU om Brexit end ud fra en diskussion om brislingefiskeriet. Men Danmarks Fiskeriforening presser på for at få denne fleks genindført – på et eller andet niveau.

– Vi har ikke fået fleksmuligheden endnu, desværre. Men vi arbejder for, at få emnet med på Rådsmødet i oktober i EU, med henblik på at genindføre denne fleks, så snart, at det er muligt. Vi har brug en god fleksordning. Den skal ikke være 100 pct. som sidste år, men på et passende niveau til gavn for dansk fiskeri, siger Jesper Juul Larsen. 

Danmarks Fiskeriforening anbefaler derfor en fleks på 70 procent.

Miljøminister i skudlinjen: Politikere kræver svar på Cheminova-forurening

Flere medlemmer af Folketinget har indkaldt miljøminister Magnus Heunicke til åbent samråd tirsdag 28. maj i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg for at få ministeren...

Miljøminister i skudlinjen: Politikere kræver svar på Cheminova-forurening

Flere medlemmer af Folketinget har indkaldt miljøminister Magnus Heunicke til åbent samråd tirsdag 28. maj...