Yngre fiskere kan nu søge om tilskud

Der er nu muligt at ansøge om midler i Yngre Fiskeres Førstegangsetablering
af Line Dalgaard Jensen
03 aug 2020

Nu er det nu! Yngre fiskere kan nu få en helt særlig håndsrækning - der er nemlig åbent for ansøgninger i Yngre Fiskeres Førstegangsetablering.

Her er det muligt at få tilskud på op til 500.000 kr. til ens første fartøj, hvis man er under 40 år. 

Egentlig løb tilskudsordningen kun fra 2017 til 2019, men den er nu forlænget, så pengene også kan uddeles i 2020. 

- Jeg er meget tilfreds med, at vi nu igen kan tilbyde denne mulighed for de yngre fiskere, der ønsker at få fod på eget dæk, siger Kenn Skau Fischer, direktør i Danmarks Fiskeriforening.

Indtil nu har 13 unge fiskere ansøgt om midler fra Yngre Fiskeres Førstegangsetablering. 7 har fået udbetalt samlet godt 3 mio. kr. Der er givet 6 afslag og 1 har takket nej til et tilsagn. De fleste afslag er givet, fordi den yngre fisker vil købe en andel af et fartøj, hvor den gamle ejer fortsat er med – og den går desværre ikke.

Du har mulighed for at søge frem til d. 31. december 2020. 

Yngre Fiskeres Førstegangsetablering

Hvem? Du kan søge om tilskud, hvis du er under 40 år og ikke tidligere har været registeret med et fartøj i Fiskeristyrelsens fartøjsregister. Du skal have Blåt Bevis eller kunne dokumentere at have opfyldt vilkårene for at være registreret som erhvervsfisker med enten A- eller B-status i minimum 5 år. Du skal være registreret som erhvervsfisker med A-status på ansøgningstidspunktet

Hvad? Du kan søge om tilskud til dit første fartøj. Det skal være mellem 5 og 30 år gammelt og under 24 meter langt. Fartøjet skal tilhøre et flådesegment, hvor der ikke er overkapacitet, og det skal være udstyret til havfiskeri

Hvor meget? Du kan få tilskud på op til 25 pct. af fartøjets anskaffelsespris, maksimalt 500.000 kr. Tilskuddene uddeles efter først-til-mølle-princippet.

Hvornår og hvordan? Lige nu på http://fiskeafgiftsfonden.fiskeriforening.dk/

Læs mere om:

Flere Nyheder