TV MidtVest flytter Brexit-dækning til Meilsø

En redaktion er gået ombord på L 673 Meilsø, hvorfra de dækker Brexit i de kommende dage

Udfaldet af de kommende dages Brexit-forhandlinger har stor betydning for dansk fiskeri. Især i det nord- og vestjyske, og det har den regionale tv-station taget konsekvenserne af. 

TV MidtVest har i denne uge lavet en ekstra redaktion på skibet L 673 Meilsø, der ligger i Thyborøn Havn. Her følger de forhandlingerne, som lige nu foregår i London. Indtil videre er der radiotavshed fra forhandlerne, men tv-stationen bruger ventetiden til at tale med fiskerne i Thyborøn.

Hvis man er i nærheden af havnen, så er man velkommen til at kigge ind, og sige hej til den udsendte redaktion.

 

Jeg har aldrig kendt andet

Bl.a. har fisker Brian Jensen fået en snak med journalisterne.

Han har hidtil fisket meget i britisk farvand, og derfor gruer han for, hvad fremtiden bringer.

– Jeg har aldrig kendt til andet end fiskeri. Min far er fisker, min bedstefar er fisker, og min bror er fisker, fortæller skipperen. 

 

Et knusende slag

Også formanden for Thyborøns Havn Fiskeriforening, Alfred Fisker, har været forbi TV MidtVest for at tale om Brexit – og hvad en dårlig eller ingen aftale vil betyde.  

– Det vil jo blive en knusende slag for havnen her, for følgevirksomhederne og for fiskerne. Det kan slet ikke beskrives, fortæller Alfred Fisker.

Langs vestkysten er tusindvis af arbejdspladser forbundet med fiskeriet. Alene i Lemvig kommune er 3.500 arbejdspladser på spil. Størstedelen af dem har tilknytning til Thyborøn Havn.