Minister: Upopulært initiativ

Mogens Jensen præsenterede sine planer for kameraovervågning for et kritisk publikum

“Vi holder øje med dig!

Sådan lød den sigende tekst på storskærmen bag fiskeriminister Mogens Jensen, da han præsenterede, hvordan han vil holde øje med fiskerne. For det er hans intention at indføre kameraovervågning i Kattegat, og trods fiskernes gode argumenter og kritiske røster, var der ikke meget nyt under solen. 

– Jeg har forstået, at det ikke er et populært initiativ. Det erkender jeg. Derfor er jeg glad for, at vi i dag kan tale om det, sagde ministeren:

– Der ikke tale om en særlig mistillid til fiskeriet, men at finde en moderne kontrol som i alle andre brancher.

Ifølge ministeren skal kamera sikre bedre data, samt kontrol af landingspligt – Danmarks bør gå forrest, og kamera er ifølge ministeren at gå den grønne bæredygtige vej, som regeringen ønsker. 

 

Ikke fiskeriets skyld

Et udsagn, der fik fiskerne til at ryste på hovederne. For hvordan skaffer kamera flere torsk?

Fiskerne bestemmer ikke, hvor fiskene svømmer hen. Det er naturen, vi arbejder med, og farvandene står over for langt større udfordringer end fiskeri.

– Jeg anerkender at der er mange andre faktorer. Rovdyr, klima mm. – betyder meget for naturens tilstand. Men indebærer det, at fiskeriet ikke skal forvaltets bæredygtigt? Nej.  Vi kan kun fiske på overskuddet, uanset hvor stort det end er. Derfor er det vores fælles opgave, at få det bedste ud af det overskud, der er, sagde Mogens Jensen. 

 

Der har været dialog

Hvordan kameraovervågningen i praksis skal foregå, er endnu ikke bestemt. Her håber ministeren på dialog med fiskerne – en dialog, som han sådan set mener, hele tiden har været der. 

Nej, lød svaret fra fiskerne. Det har været en orientering om et ultimatum. Er det dialog?

Selv deltog ministeren kun på mødet frem til kl.  10.30.