Giftig fisk fanget ved Gilleleje

Fiskere fik en sjælden fangst på krogen, en såkaldt lille fjæsing, som man helst ikke skal blive stukket af

I Gilleleje har et par fiskere fanget en spektakulær fisk. En lille fjæsing, som er mere giftig end den almindelige fjæsing. 

– Den er rigtig giftig, men det er ikke en, man dør af. Vi har ikke de store erfaringer med den herhjemme, men et stik fra den giver forskellige reaktioner, siger biolog og fiskeekspert ved Statens Naturhistoriske Museum Henrik Carl til www.sn.dk.

Det er ikke en fisk, der er set meget til i Danmark. Biologen forklarer, at det kan være på grund af klimaændringer, at der kommer flere fangster af lille fjæsing. Det er nemlig en art, der normalt opholder sig under sydligere himmelstrøg.

– Måske spiller det ind, at torskebestanden flere steder er på vej tilbage, for når bestanden af rovfisk har det skidt, så vil de mindre fisk, som fjæsingerne er, få lettere ved at etablere sig, siger Henrik Carl, der indsamler viden om fiskearter i Danmark, og han vil gerne have indberetninger, hvis folk ser den lille fjæsing:

– Vi vil rigtig gerne høre om observationer og fangster af den lille fjæsing, for at se om den er ved at sprede sig.

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...