Reglerne for tobis skærpes: Ærgerligt og beklageligt!

Pga. tegn på at fiskere ikke registrerer tobisfangster korrekt, skærpes reglerne. Fejl, som ikke bør ske, mener DFPO og DPPO

Det er dybt beklageligt, og en meget ærgerlig situation. Sådan lyder det fra Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Pelagiske Producentorganisation, efter at Fiskerstyrelsen har meddelt, at reglerne for tobisfiskeriet nu skærpes.

Fiskeristyrelsens rutinemæssige kontrol viser tegn på, at nogle fiskere ikke rapporterer fangsten af tobis korrekt, og derfor bliver reglerne nu skærpet, så det ikke længere er muligt at fiske i to forvaltningsområder på samme fangstrejse.

– Fiskerne skal selvfølgelig rapportere deres fangster korrekt. Det skal der ikke herske nogen tvivl om. Sådanne fejl bør ikke ske – det er beklageligt og ærgerligt, slår Jesper Juul Larsen, formand for formand for Sydvestjysk Fiskeriforening samt formand for udvalget for industri- og pelagisk fiskeri under Danmarks Fiskeriforening, fast.

– Derfor er det også dybt beklageligt, at der er tegn på, at det ikke er sket, og at reglerne nu bliver indskærpet. Det er en meget ærgerlig situation. Det går ikke kun udover de pågældende fiskere, men alle tobisfiskere, siger Fridi Magnusen, formand for Danmarks Pelagiske Producentorganisation.  

Derfor retter fiskeriforeningerne også henvendelse til de fiskere, som de repræsenterer, for at sikre, at en lignende situation ikke opstår igen.

– Vi skærper over for vores medlemmer, at reglerne selvfølgelig skal følges. Er man i tvivl om, hvordan fangsten skal registreres, kan man altid rette henvendelse til os, siger Jesper Juul Larsen.

Danmarks Fiskeriforening har allerede været i dialog med Fiskeristyrelsen om sagen – og håber, at der fortsat vil være et godt samarbejde mellem fiskere og kontrol. Der er nemlig brug for fortsat udvikling af tobisfiskeriet; bl.a. forvaltningsområder for tobis, som blev indført i 2010, fordi man mente, at der var flere delbestande. DNA-prøver viser nu, at det er den samme bestand overalt, så der er behov for en ny analyse og drøftelse af områderne.

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at...