Stabilt sildefiskeri og masser af hornfisk

Jørgen Lodberg fanger sild og hornfisk på Ringkøbing Fjord

Fiskeriet efter sild på Ringkøbing Fjord har gennem de sidste par måneder været i fuld gang, og ifølge fjordfisker Jørgen Lodberg kan det kølige forårsvejr være med til at stærke sæsonen et godt stykke ind i juni måned.

Det har dog været et år med vigende mængder set i forhold til sidste år, hvor bundgarnsfiskeriet efter sild var stabilt. Til gengæld har fiskeriet efter hornfisk været over middel, og her har ikke mindst priserne været med fiskerne.

– Vi har oplevet nogle helt fantastiske priser på hornfisken, som er en bifangst til silden. Normalt ligger prisniveauet på mellem fire og ti kroner kiloet. I år har vi været oppe og få 22 kroner kiloet for hornfisken. I starten af sildefiskeriet fik vi seks kroner for de store flotte sild. Prisen er nu faldet tilbage til normalen, så vi afregnes med fire kroner kiloet, fortæller Jørgen Lodberg, som fisker med fem bundgarn, som er sat øst ud af Tyskerhavnen.

 

Brandmænd i hobetal

I år har fiskerne været ramt at et unormalt stort antal af brandmænd i fjorden.

– Jeg har aldrig oplevet så mange brandmænd i fjorden, som det er tilfældet i år. De ligger ligefrem i et helt lag på bunden. Og det bevirker desværre, at sildene flygter fra bundgarnene, og det kan godt have en sammenhæng med, at der ikke er så mange sild at fange i år, lyder konklusionen fra Jørgen Lodberg, som også oplever, at der er stærk konkurrence fra både skarven og de mange sæler, som søger ind i Ringkøbing Fjord, når sulten skal stilles med lækre fuldfede sild eller hornfisk.

Ved sæsonens start ankommer de store grønne kar til Tyskerhavnen, som et klart signal til at sildefiskeriet er gået i gang. Fiskerne har gennem mange år haft en aftale med O. V. Jørgensen Hundested Fiskeeksport omkring salg af de flotte dags-friske og fuldfede fjordsild. De store kar fyldes med sild og is og afhentes dagligt, for at blive kørt til Sjælland til videre forarbejdning.

 

 

 

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...