DF: Kamera er at skyde gråspurve med kanoner

Fiskeriordfører Rene Christensen forstår frustrationen hos de fiskere, som skal tvinges til at have kameraovervågning ombord. Det kom også bag på ham!

Fiskerne har længe sagt det: Kameraovervågning ombord på fartøjer i Kattegat er bestemt ikke vejen frem – og nu møder de også politisk opbakning hos Dansk Folkepartis fiskeriordfører.

Rene Christensen siger til www.ditoverblik.dk, at fiskeriminister Mogens Jensens kameraprojekt, hvor udvalgte jomfruhummerfiskere i Kattegat skal have installeret kameraovervågning ombord, er “at skyde gråspurve med kanoner”. 

– Jeg forstår godt, at fiskerne er frustrerede. Det er en meget indgribende foranstaltning med et kamera ombord, og vi mener, at der kunne have været fundet en mindre indgribende løsning til kontrol af fiskeriet, f.eks. med elektroniske vægte, siger Rene Christensen.

For fiskeriordføreren var det lidt af en overraskelse, at fiskeriministeren kom hjem med kamera-projektet efter kvoteforhandlingerne i Bruxelles. På et forudgående møde med Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg var ministeren blevet udstyret ”med et meget skarpt mandat” ifølge Rene Christensen. Han skulle forhandle torskekvoter hjem og kunne som modydelse tilbyde ’elektroniske kontrolforordninger’.

– Men at ministeren så ender med at sige ja til videoovervågning, den mest indgribende foranstaltning, det kom bag på mig. Det var bestemt ikke det, der stod først på listen. Desværre har ministeren ikke været til at hugge eller stikke i siden. Han har heller ikke været villig til at prøve at genforhandle det i EU-systemet, siger Rene Christensen.

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn omstilling af fiskeriet

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn...