Ingen hjælp til hesterejefiskerne

Politikerne afviser at ændre referenceperioden, som spænder ben for, at hesterejefiskerne kan få corona-støtte

Hesterejefiskerne havde håbet på, at corona-støtte kunne komme på tale. Men sådan blev det ikke. På grund af et katastrofalt 2019 har de ikke mulighed for at gøre brug af regeringens hjælpepakker, og nu afviser erhvervsministeren og fiskeriministeren at ændre herpå.

– Det er rigtig ærgerligt. Vi er meget skuffede, siger Jesper Juul Larsen, formand for Hesterejeudvalget i Danmarks Fiskeriforening.

For at man kan søge om kompensation for fald i omsætningen gennem Erhvervsministeriets hjælpepakker, skal man dokumentere et fald i forhold til 2019. Det er ikke muligt for hesterejefiskerne, da 2019 netop var et historisk dårligt år. Partsfiskere er heller ikke omfattet af muligheden for lønkompensation, og de to forhold har Danmarks Fiskeriforening opfordret politikkerne til at ændre på, bla. at bruge 2018 som referenceperiode. Men svaret er desværre negativt.

– Jeg kan ikke helt se, hvorfor man ikke er åben for denne lille justering. Alle andre erhverv har kunne gøre brug af pakkerne, hvorfor kan hesterejefiskerne så ikke få en håndsrækning, siger Jesper Juul Larsen, som understreger, at det nu haster med en eller anden form for hjælp:

– Vi vil jo allerhelst fiske, men når det ikke kan være anderledes, så er der brug for al den hjælp, vi kan få. Vi har brug for svar på, om vi kan få en oplægningsordning, og den bør være med tilbagevirkende kraft.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...