Døde sild i Limfjorden er et mysterium

Fortsat ingen forklaring på de døde sild, der i stort tal driver i land i Limfjorden

Arkivfoto

De seneste dage er der meldt om døde sild i Limfjorden, og Johannes Christensen, SK 49 Emma, fortæller til Dagbladet Holstbro-Struer, hvordan han allerede mandag undrede sig over døde sild i trawlet, da han var ude for at fiske efter muslinger i Nissum Bredning.

– Allerede i første træk sad der en død sild i den øverste del af trawlet, men der kan selvfølgelig altid være enkelte, der dør. Men i de efterfølgende slæb var der flere døde sild i hvert eneste træk. De var nyligt døde, så de var stort set ikke rørt ved. Der var kun et par stykker, der var gået krabber i, siger Johannes Christensen ifølge avisen.

Tirsdag drev døde sild i land i tusindtal på kysten ved Odby og Sunddraget i Struer Kommune. Men der var ikke nogen, der kunne komme med en forklaring. Hverken DTU Aqua, Miljøstyrelsen eller Thyborøn Havns Fiskeriforening havde hørt om de døde sild.

Ifølge avisen har Johannes Christensen heller ikke givet meldingen videre, da han ikke kan vurdere, om der ligger en naturlig årsag blandt de døde fisk.

– Men Limfjordens bund var hverken sur eller andet. Og krabberne fejlede heller ikke noget. Det var kun sild – ikke andre fisk, vi havde i trawlet, siger han.

Østersfiskerne har dog i et stykke tid været utilfreds med, at der er givet tilladelse til at klappe opgravet materiale fra sejlrenden i Thyborøn inde i Nissum Bredning.

– Og jeg var netop ude at fiske i nærheden af klappladsen, der er placeret midt på en østersbanke, lyder det fra Johannes Christensen.

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter i de kommende år

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter...