Fiskere tager certifikat i kvalitetssikring

36 fiskere har været forbi Fiskeriskolen på kursus, så de har certifikat på, at de må fiske til mærket NaturSkånsom

Mærket NaturSkånsom er tæt på sin lancering, og 36 fiskere har nu fået certifikat på, at de må fiske til mærket. Det er fiskere fra hele landet, der har deltaget i de – foreløbig – to kurser, som Fiskeriskolen har afholdt i Thorupstand og Korsør. Yderligere er der planlagt et kursus på Fiskeriskolen i Thyborøn 16/4 (ledige pladser).

Kurset fokuserer på, hvad ansvarlig håndtering af fisk og hygiejne betyder for fiskens holdbarhed og kvalitet, og de krav, fiskere skal leve op til, hvis de vil fiske til mærket. Kurset har således fokus på at sikre fiskens værdi videre på auktioner og ud i afsætningsleddene.

– Kurset viser at der meget værdi i højne kvaliteten af den måde vi håndterer fangsten på. Vi fiskere skal tænke nye veje og ikke bare tænke på bedre rengøring og hygiejne. Heldigvis er der flere der har rykket i den retning, og kurset her kan bestemt være med til at sætte fart på den udvikling”, siger fisker Thomas Nystrøm Larsen med fartøjet SG 492 Nystrøm, som var med på kurset, og underviser Thomas Andersen tilføjer:

– Det var godt at møde så mange kystfiskere, og jeg er positiv over, at der var så mange der havde gjort så meget ud af at sikre kvaliteten af fisken.

Kurset tager fat i de mange kendte, nugældende anvisninger og regler, og lægger yderligere de ting på som bekendtgørelsen om det statslige mærke NaturSkånsom tilføjer. Ministeriet arbejder på højtryk for at få den endelige bekendtgørelse færdiggjort, og forhåbningen er, at mærket kan lanceres i den tidlige sommer.

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn omstilling af fiskeriet

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn...