Flere danskere køber frisk fisk i disse dage

Coronakrisen har også ramt fiskehandlerne, men det er langt fra negativt - for kunderne trøstespiser i dansk kvalitetsfisk
af Helle Kristensen
30 mar 2020

Det er svært at sige så meget godt om den situation, corona har skabt overalt i verden.

Men heldigvis findes der stadig positive ting at berette i disse krisetider. Eksempelvis at de danske forbrugere fortsat spiser fisk. Noget kunne ligefrem tyde på, at de spiser mere end normalt.

Hos Eriks Fiskebil fra Hirtshals bliver der fortsat langet adskillige fiskefrikadeller over disken, men nu hvor restauranterne har lukket ned, og prisen på de mere ædle fiskearter er faldet, benytter kunderne sig af muligheden for at eksperimentere mere med fisk hjemme i køkkenet, lyder det fra Eriks Fiskebil, der kører i både nord-og sydjylland: 

- Vi kan helt klart mærke krisen, men det er bestemt ikke negativt! Kunderne køber meget mere fisk, og de forkæler sig selv med de lidt dyrere fiskearter såsom rødtunge. Vi kan klart mærke, at kunderne har mere tid til at stå i køkkenet, og det betyder, at de får lyst til at prøve nye retter af og forkæler sig selv lidt mere med god fisk.

Hos Eriks fiskebil kan de ligeledes mærke, at kunderne føler sig mere trygge ved at købe fisk fra den store bil, frem for at skulle ind i en fysisk butik.

For Eriks fiskebil er det en fordel lige nu, at salget sker fra bilen, hvor kunderne kan stå med god afstand.

Situationen kan bruges positivt

Det billede, der tegner sig hos Eriks Fiskebil, bekræfter auktionmester hos Hirtshals Fiskeauktion Karsten Brovn Pedersen.
Normalt sælges der store mængder fisk til restaurationsbranchen fra Hirtshals. Men selvom restauranterne er lukket i store dele af Europa, bliver fiskene, der landes i Hirtshals, stadig solgt.

Karsten Brovn Pedersen fortæller, at selvom det generelle billede lige nu er, at de dyre fisk er faldet i pris, så er der stadig efterspørgsel. Og det er positivt – også selvom prisen er lavere end normalt.

- Set med de positive briller, så er situationen lige nu en oplagt mulighed for, at flere kunder får lyst til at prøve nogle af de mere ædle arter. Vores fiskehandlere gør et stort arbejde i disse dage, for at få deres kunder til at tænke i nye baner, og udnytte den mulighed, der er, for at købe de mere ædle arter til en god pris, fortæller Karsten Brovn Pedersen.

Han understreger også, at den øgede efterspørgsel på fisk vil medvirke til, at priserne finder tilbage til, hvad der ligner et normalt leje. Prisen på havtaske har i dag (mandag) været fornuftig.  

- Der gemmer sig en oplagt mulighed for, at vi i denne tid får flere danskere til at smage de fiskearter, de normalt ikke spiser. Det kan være en kærkommen lejlighed til at minde forbrugerne om de mange gode muligheder, der gemmer sig i havets ressourcer. Vi ser gerne, at flere danskere får fisk på bordet derhjemme, og lige nu er der en oplagt chance for dette, fortæller Karsten Brovst Pedersen.

Auktionsmesteren fra Hirtshals tror på, at når først de danske forbrugere får smag for mere fisk, så vil dette hænge ved. Også når samfundet efterhånden vender tilbage til normale tilstande:

- Der er god mulighed for at vende denne situation til noget positivt, og prøve at tænke i alternative løsninger for afsætning af dansk fisk!

Den nuværende situation kan med fordel bruges, til at få flere danskere til at sætte fisk på bordet.

Læs mere om:

Flere Nyheder