Læsø Fiskeindustri indfører rationer

Der indføres ugerationer hos Læsø Fiskeindustri som følge af coronavirus og et stagneret eksportmarked

Coronavirus har ramt de store eksportmarkeder for dansk-fanget jomfruhummer hårdt. Prisen på jomfruhummer har taget et stort dyk de seneste dage, og det får nu indflydelse på fiskernes mulighed for at lande jomfruhummer til Læsø Fiskeindustri. Pr. 12. marts har de indført ugerationer.

– Vores eksport af jomfruhummer er hårdt ramt for tiden. Italien er hårdt ramt af corona, og de må ikke gå på restaurant og spise. Det er traditionelt et af vores største markeder for eksport af jomfruhummer. Derfor har vi nu sendt brev ud om, at vi har indført ugerationer for de fiskere, der lander jomfruhummer større end 12 cm. hos os. 1.000 kg. om ugen for fartøjer under 15 meter og 1.500 kg. om ugen for fartøjer over 15 meter, lyder det fra Peter Bang Pedersen, Læsø Fiskeindustri.

For jomfruhummer mellem 10,5 og 12 cm. lyder den ugentlige ration på 1.000 kg. pr. uge for alle fartøjer.

På grund af den alvorlige situation mht. coronavirus lige nu, har Læsø-fabrikken desuden valgt at sende mange af deres medarbejdere hjem.

– Vi har valgt at følge regeringens anbefaling og sendt størstedelen af personalet hjem, siger Peter Bang Pedersen.

I tillæg til den alvorlige situation, som Danmarks står i, har Læsø Fiskeindustri lagrene fyldt godt op, så de ikke som normalt kan tage imod jomfruhummer til indfrysning.

– Vores lagre er fyldte efter et godt fiskeri i 2019. Normalt fryser vi jomfruhummer ind til senere brug, men det tør vi ikke nu, hvor vi både har fyldte lagre og et eksportmarked, der er gået nærmest helt i stå, siger Petr Bang Pedersen.