En gang Thorsminde – altid Thorsminde

Mød den første af de fire nominerede til Årets Fisker 2020: Johnny Pedersen, Thorsminde

Thorsminde har en helt særlig plads i Johnny Pedersens hjerte.

Det er her, han bor – og her familien har boet i generationer. Det er herfra, at han driver sit fiskeri med L 347 Palermo. Det er her, han gør en kæmpe indsats for at holde hjulene i gang.

Og det er ikke gået ubemærket hen, men er blevet bemærket i en sådan grad, at Johnny Pedersen nu er nomineret til Årets Fisker for sin brage indsats i den lille vestjyske perle.

– Thorsminde er bare noget helt særligt. Både os, der bor her, men også turisterne kommer på grund af fiskeriet – de kan slet ikke forstå, hvis der er en dag, hvor man ikke kan købe en frisk fisk. Så jeg gør alt, hvad jeg kan for at støtte Thorsminde, siger Johnny Pedersen.

Med sit fartøj L 347 Palermo, som han fik bygget i 2008, er han ikke bleg for at krydse alverdens farvande, så kan fange alt fra stenbidere over tunger til rødspætter – men allerhelst skal de hjem og landes i Thorsminde.

– I 60’erne var der perioder, hvor der var over 100 fiskere, som fiskede fra Thorsminde. Der var rift om pladserne. Nu er vi nok ti aktive fartøjer. Så jeg synes, at det er vigtigt, at os, der er tilbage, gør hvad vi kan, for at holde gang i havnen, siger fiskeren, som derfor også har bidraget til sommer-fiskeauktioner for turister, og også genre tager udenbys for at promovere fiskeribyen.

Han har været med i et program med Bubber. Kend din Fisker er også på CV’et, og til Fiskens Dag i København har han altid været klar til at slå et slag for mere fisk på middagsbordene.

– Det er for at bevise, hvor nemt det er at få frisk fisk – også i København, siger Johnny Pedersen.

Jonny Pedersens skib er et garnfartøj. De er typisk fem ombord, når de er på fiskeri, og de har ry for at lande yderst frisk fisk af høj kvalitet til gode priser. Han ejer hele fartøjet selv.