Fiskerne demonstrerer til fordel for grundloven

Når der i den kommende weekend bliver demonstreret i København og Århus er det med opbakning fra fiskeriet
af Helle Kristensen
17 nov 2020

Når fiskefartøjer i den kommende weekend deltager i demonstrationen mod regeringen, så handler det ifølge Thomas Christiansen, der er fiskeskipper på FN226 Andrea Klitbo ikke bare om regeringens håndtering af minksagen. Thomas Christiansen, der er talsmand for de deltagende fiskere fremhæver, at demonstrationen er et udtryk for den frustration, der hersker i store dele af Danmark.

Det handler om elendige arbejdsvilkår for produktionsdanmark. Det handler om et embedsværk, der ikke er til at hugge eller stikke i, og det handler om myndigheder, der ikke har indsigt i, hvordan de regler der udarbejdes, påvirker de mennesker, der skal leve med dem. Det handler om et Danmark hvor befolkningen i højere grad bliver splittet, fordi vi mister forståelsen for, at vores samfund både har brug for akademikere men også de mange erhverv der dagligt holder hjulene i gang i hele Danmark.
Men vigtigst af alt handler det om en regering, der gentagne gange har brudt og tilsidesat grundloven på bekostning af danskernes retssikkerhed. For det kan ganske simpelt ikke være rigtigt, at den danske befolkning skal affinde sig med levebrødspolitikere, der tilsidesætter grundloven.

- Det her handler ikke bare om fiskeri og landbrug, eller de urimeligheder, som de danske minkavlere udsættes for. Det handler om at vi - den danske befolkning, står sammen om at sige fra over for en regering, der har kørt sig selv ud på et sidespor. Danmark er ikke tjent med et embedsværk, der gang på gang træffer beslutninger uden at involvere de enkelte erhverv. Vi vil derfor opfordre alle til at tage del i denne demonstration, lyder det fra Thomas Christiansen, der påpeger at weekendens demonstration er til fordel for hele Danmarks befolkning.

- Uanset om du er minkavler, fisker, lastbilchauffør, frisør eller journalist, så har vi alle interesse i at sikre at grundloven overholdes! Og ingen danskere kan være tjent med en regering, der bryder vores basale rettigheder eller træffer beslutninger uden at søge dialog med befolkningen.

MANIFEST

FOLKESTYRET HYLDER GRUNDLOVEN!

Stor demonstration i København og Aarhus; imod magtmisbrug, manglende respekt for grundloven, demokratisk underskud - og for folkestyret!

Corona-epidemien krævede i begyndelsen hurtige beslutninger - i en grad, der ikke hidtil er set i vores fælles danmarkshistorie. Vi lærte ord som forsigtighedsprincip og forsamlingsforbud - og det samfund, som vi kender og har opbygget sammen, blev politisk lukket ned. En særlov blev vedtaget af et enigt folketing, der gav ultimativ magt til regeringen - og samtidig satte demokratiet og folkestyret på midlertidig pause.
Nu kræver folket medbestemmelsen tilbage.

Der skal være tid til at lytte, tid til at undersøge tingene til bunds, så der kan træffes meningsfyldte beslutninger. Vores demokratiske samfund skal ledes demokratisk.

Det ønsker regeringen ikke. Regeringen har fremsat en ny epidemi-lovgivning, der giver politikerne uindskrænket magt. Der gennemføres grundlovsstridige beslutninger, og hæren sættes ind for at hjælpe myndighederne med at gennemføre de ulovlige beslutninger. Selv når det går op for regeringen, at en ordre er ulovlig, fortsættes udførslen af den ulovlige ordre.

Det har været dyrt - især på det menneskelige plan. Et erhverv er væk - og mange andre erhverv og mennesker lever i uvished for deres fremtid, når folkestyret er sat ud af kraft. Dermed har folket ingen indflydelse på, hvilke beslutninger der dikteres fremover under epidemiloven. Det føles fremmed og usikkert.

Vi skal udvise politisk tillid til de mennesker, vi har valgt, men det kræver, at alle bliver hørt og medinddraget i disse alvorlige beslutninger. Nu vil vi høres!

Demonstrationen har deltagelse af en lang række erhverv, organisationer og folkelige bevægelser. Vi kræver fungerende folkestyre.

Demonstrationen er upolitisk. Ingen organisation står i spidsen for arrangementet. Det er folkets stemme og folkestyrets demonstration.

 

Flere Nyheder