Fiskerne demonstrerer til fordel for grundloven

Når der i den kommende weekend bliver demonstreret i København og Århus er det med opbakning fra fiskeriet

Når fiskefartøjer i den kommende weekend deltager i demonstrationen mod regeringen, så handler det ifølge Thomas Christiansen, der er fiskeskipper på FN226 Andrea Klitbo ikke bare om regeringens håndtering af minksagen. Thomas Christiansen, der er talsmand for de deltagende fiskere fremhæver, at demonstrationen er et udtryk for den frustration, der hersker i store dele af Danmark.

Det handler om elendige arbejdsvilkår for produktionsdanmark. Det handler om et embedsværk, der ikke er til at hugge eller stikke i, og det handler om myndigheder, der ikke har indsigt i, hvordan de regler der udarbejdes, påvirker de mennesker, der skal leve med dem. Det handler om et Danmark hvor befolkningen i højere grad bliver splittet, fordi vi mister forståelsen for, at vores samfund både har brug for akademikere men også de mange erhverv der dagligt holder hjulene i gang i hele Danmark.
Men vigtigst af alt handler det om en regering, der gentagne gange har brudt og tilsidesat grundloven på bekostning af danskernes retssikkerhed. For det kan ganske simpelt ikke være rigtigt, at den danske befolkning skal affinde sig med levebrødspolitikere, der tilsidesætter grundloven.

– Det her handler ikke bare om fiskeri og landbrug, eller de urimeligheder, som de danske minkavlere udsættes for. Det handler om at vi – den danske befolkning, står sammen om at sige fra over for en regering, der har kørt sig selv ud på et sidespor. Danmark er ikke tjent med et embedsværk, der gang på gang træffer beslutninger uden at involvere de enkelte erhverv. Vi vil derfor opfordre alle til at tage del i denne demonstration, lyder det fra Thomas Christiansen, der påpeger at weekendens demonstration er til fordel for hele Danmarks befolkning.

– Uanset om du er minkavler, fisker, lastbilchauffør, frisør eller journalist, så har vi alle interesse i at sikre at grundloven overholdes! Og ingen danskere kan være tjent med en regering, der bryder vores basale rettigheder eller træffer beslutninger uden at søge dialog med befolkningen.

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...