Fiskerne indtog Langelinie – med protester, støtte og respekt

En flåde af fartøjer lagde lørdag til kaj ved Langelinie sammen hundredevis af traktorer. Se billeder fra demonstrationen

Et helt særlig syn mødte lørdag københavnerne. Ved Langelinie strømmede det ind med fiskekuttere fra hele Danmark. Kl. 10.30 lagde de første skibe til, og til sammen fyldte store som små 850 meter. 

Kort efter fik de følgeskab af over 500 traktorer, og sammen demonstrerede de under parolen “Folkestyret hylder Grundloven”. Med bannere, højlydte protester og skarpe taler gav fiskerne både deres støtte til minkavlerne, samt udtryk for deres frustrationer over den manglende forståelse for de problemstillinger, der udfordrer erhvervslivet i Danmarks landdistrikter. Inklusiv fiskeri!

Alt forløb fredeligt og udramatisk. Fiskerne gjorde en brav indsats og udviste sammenhold. Både Danmarks Fiskeriforening – og Fiskeri Tidende – har stor respekt for de mange fiskere, der på eget initiativ havde taget turen til København. Sådan!

Også i Aarhus blev der lørdag demonstreret. Her var der dog ingen fartøjer, men flere fiskere havde fundet vej, og var også på talerstolen. 

Vattenfall afviser beskyldninger: Vi har tilgodeset fiskernes interesser

Vattenfall afviser nu på det kraftigste, at selskabet skulle have forbigået regler om kompensation til fiskere i forbindelse med opsætning af havvindmøller

Vattenfall afviser beskyldninger: Vi har tilgodeset fiskernes interesser

Vattenfall afviser nu på det kraftigste, at selskabet skulle have forbigået regler om kompensation til...