Brexit: Bekymring fra fiskeriafhængige kommuner

Borgmestre med opfordring til ministeren om at fiskeriet fortsat prioriteres i Brexit-forhandlingerne

De fiskeriafhængige kommuner i Nord- og Vestjylland er bekymrede for en hård Brexit. Det vil ramme hundredevis af virksomheder, tusindevis af arbejdspladser og hele lokalsamfund, hvis forhandlingerne mellem EU og Storbritannien ender ud i en hård Brexit.

Derfor har borgmestrene i Lemvig, Ringkjøbing-Skjern, Hjørring, Thisted og Frederikshavn kommuner sendt et bekymringsbrev til fiskeriminister Mogens Jensen med en kraftig opfordring til at prioritere fiskeriet i forhandlingerne.

“Fiskerihavnene i Hvide Sande, Thyborøn, Hanstholm, Hirtshals og Skagen lander tilsammen for mere end 3,3 milliarder kroner fisk – over 90 procent af den danske fangst. Den danske fiskeriklynge eksporterer samlet for 23 milliarder kroner om året. Det vil med en hård Brexit blive ramt hårdt”, skriver borgmestrene blandt andet i brevet.

De henviser i brevet ligeledes til, at fiskerierhvervet ikke er isoleret til fiskere, fiskeauktion og bearbejdningsindustrien. 

“Serviceerhverv, underleverandører og lokal detailhandel er dybt afhængige af fiskeriet. Dertil kommer bosætning, foreningsliv, med videre, der vil blive ramt hårdt med færre job i kystsamfundene”.

Borgmestrene appellerer også til, at de fiskeriafhængige kommuner tænkes ind i en eventuel overgangsordning.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...