Brexit: Stadig fuld opbakning til fiskeriet

EU's stats- og regeringschefer bakker fortsat op om adgang til britisk farvand for EU-fiskere
af Claus Kirkegaard
19 okt 2020

For Danmark og den danske statsminister, Mette Frederiksen (S), var der fredag d. 16 oktober efter EU's stats- og regeringschefers topmøde i Bruxelles opbakning fra de andre EU-lande omkring EU-fiskeres adgang til britisk farvand.

- Det er bestemt ikke alle europæiske lande, der har en interesse i fiskeriet i britisk farvand. Danmark har en meget stor interesse, ikke mindst på grund af de nordjyske arbejdspladser. Der fik vi fuld opbakning fra hele rådet i forhold til at kæmpe videre for europæiske interesser, sagde statsministeren ifølge dr.dk.

skærper retorikken

Briterne er ellers begyndt at skærpe retorikken i medierne. Allerede inden topmødet var afsluttet, meldte briterne ud, at forhandlingerne var så godt som overstået.

- Med mindre EU-landene helt fundamentalt ændrer holdning, kan der ikke landes en aftale, lød det således fra den britiske regering fredag eftermiddag.

Men Europa-Kommissionen, der forhandler på vegne af medlemslandene, arbejder dog fortsat for at nå en aftale, lød det efterfølgende fra EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen.

Læs mere om:

Flere Nyheder