Fra fiskeriminister til borgmesterkandidat

Tidligere fiskeriminister Eva Kjer Hansen bliver ny borgmesterkandidat for Venstre i Kolding

Tre gange har hun været minister for fiskeriet – og nu vil hun være borgmester.

Det er Venstres Eva Kjer Hansen, der nu er valgt som borgmesterkandidat i Kolding. Siden august har der været usikkerhed om, hvem der skulle stå i spidsen for Venstre til kommunalvalget næste år, men nu er det så afgjort. Eva Kjer Hansen slog Jakob Ville. Hun vandt med 245 stemmer over Jakob Ville, der fik 235 stemmer. 

Eva Kjer Hansen har stor politisk erfaring. Ikke mindst som minister med ansvar for fiskeriet. 

Første gang var fra 2007 til 2010, hvor hun var minister for fødevarer, landbrug og fiskeri. I 2015 blev Eva Kjer Hansen udnævnt til Miljø- og fødevareminister igen, og hun var på posten frem til februar 2016, hvor hun blev afløst af Esben Lunde Larsen. Og sidste gang var i 2018, og hun forlod posten efter valget i 2019. 

Derudover har hun været socialminister og minister for ligestilling. Hun har været formand for Europaudvalget – og hun har siddet i Euorpaparlamentet fra 1994-1999. 

Eva Kjer Hansen er opstillet i Kolding Sydkredsen, der hører under Sydjyllands Storkreds. Hun er født 22. august 1964 i Aabenraa, hvor hendes forældre drev et landbrug. Hun gik i folkeskole på først Hellevad Skole, og dernæst på Rødekro Skole. Efterfølgende gik hun på gymnasiet, hvor hun blev student fra Aabenraa Statsskole i 1983. Hun påbegyndte sin videregående uddannelse til cand.polit. – en uddannelse hun dog først færdiggjorde i 2012 fra Københavns Universitet.

Eftersøgning af fisker er indstillet

Den fisker, der mandag eftermiddag faldt over bord fra sin fiskekutter ved Søndervig er stadig ikke fundet, hvilket har fået forsvaret til at indstille...

Eftersøgning af fisker er indstillet

Den fisker, der mandag eftermiddag faldt over bord fra sin fiskekutter ved Søndervig er stadig...