Hav Brexit-hjælpen klar

Forhandlingerne snerper til, og EU-parlamentariker Søren Gade opfordrer regeringen til at forberede støtteordninger
af Line Dalgaard Jensen
09 okt 2020

Hvad ender det med? Kan EU og Storbritannien blive enige – og hvor stiller det dansk fiskeri?

Forhandlingerne mellem EU og Storbritannien, om det videre samarbejde snerper til. På sidelinjen følger EU-parlamentariker Søren Gade forhandlingerne. Som næstformand i Europa-Parlamentets Fiskeriudvalg observerer han stridighederne og krydser fingre for, at en fornuftig aftale kommer i hus. Men det er ikke let, forklarer han til Transport Tidende, og derfor må både fiskere og politikere forberede sig på det værste.

- På mit besøg i Hirtshals synes jeg, det virkede til, at vestkysthavnene og fiskeriet har forberedt det, de kan. Jeg tror nærmere, det er det politiske system i både EU og Danmark, der skal forberede sig, siger han til Transport Tidende:

- Jeg håber, Folketinget er klar med støtteordninger til dansk fiskeri – og hele følgeindustrien – i tilfælde af, at EU og Storbritannien ikke indgår en aftale, for tusindvis af arbejdspladser er på spil.

Officielt sluttede den 9. omgang af forhandlinger sidste fredag, men EU og Storbritannien besluttede efterfølgende at fortsætte snakken, fordi der var fremgang.

Læs mere om:

Flere Nyheder