Statsministeren besøger det Brexit-ramte fiskeri i Nordjylland

Danmarks Fiskeriforening og det Nordjyske Fiskerikommunenetværk har inviteret Mette Frederiksen til Skagen - det handler om Brexit

Brexit-forhandlingerne snerper til, og det kan få store konsekvenser for fiskeriet og hele Nordjylland.  

Derfor har Danmarks Fiskeriforening og det Nordjyske Fiskerikommunenetværk inviteret statsminister Mette Frederiksen til Skagen, hvor hun torsdag 22. oktober mødes med borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen, samt formand for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen.  

Her skal hun besøge en af de fiskere, der gruer for konsekvenserne af Brexit, og høre om de udfordringer, som fiskerne og hele Nordjylland står over for. Da der er god grund til bekymring, glæder det Svend-Erik Andersen, at statsministeren prioriterer fiskeriet i en tid, hvor covid-19 forståeligt optager alle.

– Det betyder meget for dansk fiskeri, at statsministeren personligt kæmper for og bakker op om de danske fiskere og dansk fiskeri, der står over for den største krise i nyere tid. Fiskeriet er under et historisk pres. Dansk fiskeri henter omkring en tredjedel af omsætningen i britisk farvand. Hvis der ikke nås en ordentlig aftale, kan det betyde, at tusindvis af mennesker mister deres arbejde. Ikke bare i fiskeriet, men også i alle følgeerhvervene. Samtidig er dansk fanget fisk de mest bæredygtige i verden, så det er ikke ligegyldigt, om det er danske eller udenlandske fiskere, der lander fangsterne, siger Svend-Erik Andersen. 

Bekymringerne giver genlyd hos borgmester Birgit S Hansen. I de nordjyske lokalsamfund spiller fiskeriet nemlig en særlig rolle. 

– Fiskeriet og følgeerhvervene sikrer, at mange nordjyder har et arbejde at stå op til. Et Brexit uden en aftale kan betyde tab af arbejdspladser. Fiskeriet og de afledte erhverv har stor betydning for fiskerikommunerne og for resten af Danmark. Jeg er glad for, at statsministeren har fokus på problematikkerne, og med statsministerens besøg får vi mulighed for at diskutere konsekvenser af et Brexit uden en aftale, siger borgmester i Frederikshavn Kommune og formand for det Nordjyske Fiskerikommunenetværk, Birgit S. Hansen.