Formand sælger hummertrawler til Skagen-fisker

Lige siden FN 462 Jeanne blev bygget, har FN 461 Magnus søgt ny ejermand. Og nu er køber fundet
af Line Dalgaard Jensen
23 sep 2020

FN 461 Magnus skifter hænder. Skagen-fisker Kim Eggert Nielsen har købt fartøjet af formand for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen, og hans makker Peter Husth.  

De to ejer fortsat FN 462 Jeanne, så bare rolig, ingen er på vej ud af dansk fiskeri. 

- Det har hele tiden været planen, at Magnus skulle sælges. Den har stået til salg, siden vi fik den nye Jeanne, og nu er den helt rigtige køber kommet, siger Svend-Erik Andersen til Fiskeri Tidende.  

 

En moderniseret ståltrawler 

FN 461 Magnus er en hummertrawler fra 1988. Svend-Erik Andersen købte den oprindeligt af Erik Poulsen fra Læsø, hvor den havde navnet Carpe-Diem. 

Fartøjet er løbende blevet opdateret med nyt styrehus, forlængelse mm., så det i dag fortsat er et gedigent fiskefartøj.  

Trawleren måler 23,96 meter i længden og 5,8 meter i bredden og har en tonnage på 146 tons. Der er mulighed for både køl og frys ombord. 

 

Kim sikrer sit fiskeri 

Og de mange fine faciliteter glæder Skagen-fisker Kim Eggert Nielsen, der er den nye ejer. 

Til Fiskerforum fortæller han, at han er yderst tilfreds med handlen. Købet er en investering, som skal være med til at sikre hans hummerfiskeri. Fartøjet er større end hans nuværende, og derfor søger Kim nu også en ekstra mand. Gerne en lokal fisker med erfaring indenfor fiskeriet efter jomfruhummer. I forvejen har den nordjyske skipper en lærling ombord, skriver Fiskerforum.  

Med handlen skifter Magnus også navn til Lady GaGa. Dog er dåbsfesten udskudt på grund af corona.  

Læs mere om:

Flere Nyheder