DFPO, SFPO og EU-Kommissionen presser på for forlængelse af Skagerrak-adgang

Den midlertidige adgang til den norske del af Skagerrak er udløbet, men der arbejdes på sagen

I januar har udvalgte fiskere haft mulighed for at fiske i norsk farvand i Skagerrak, mens navnegivne norske fartøjer har haft adgang til EU-område. Nu har vi februar, og aftalen gælder altså ikke længere – men dermed ikke sagt, at der ikke arbejdes på sagen.

Danmarks Fiskeriforening PO og Sveriges Fiskares PO har sammen kontaktet både EU-Kommissionen og Norge omkring sagen. De anbefaler, at der straks indgås en ny midlertidig aftale om gensidig adgang til Skagerrak.

Allerhelst så de selvfølgelig, at EU og Norge nåede til enighed om årets kvoter med det samme, og at adgang til såvel Skagerrak og Nordsøen kom endeligt på plads. Men indtil da er der brug for i det mindste en midlertidig adgang.

EU-Kommissionen er straks vendt tilbage, og de er opmærksomme på, at både danske og svenske fiskere har brug for adgangen til norsk farvand. De er enige med fiskeriorganisationerne i, at med den nuværende situation så bør den midlertidige adgang i Skagerrak forlænges.

– Vi er på vores side klar til en sådan løsning, lyder den udstrakte hånd fra EU-Kommissionens Charlina Vitcheva, som har kontakt til nordmændene og over weekenden presset på:

– Jeg ser frem til at modtage den endelige beslutning fra vores norske partnere, som straks vil blive meddelt til jer.

Nu er det altså op til nordmændene, om de er klar til at finde en løsning. 
Fiskeri Tidende følger op, så snart der er nyt.