Overiset trawler kom sikkert til Hanstholm

Det kolde vejr mærkes nu også hos fiskerne, hvor RI 433 Emmalie blev overiset. Pas på jer selv!

Foto: Ole Iversen

Vand på tre grader og en frysende vind er ikke just nogen god kombination. Men sådan er det lige nu, hvilket bl.a. RI 433 Emmalie fik at føle i den forgangne uge. Det skriver thistedposten.dk

Fartøjet og besætningen havde været på fiskeri ved Stelandsøerne og på hjemturen, hvor de søgte læ under norske kysten, blev det meget koldt. 

– Da vi nåede den norske kyst sejlede sydpå mod Danmark i læ af den kysten, fik vi vand ind over skibet og det frøs øjeblikkeligt til is. En situation vi fiskere aldrig er vilde med. Da vi så kom ud på Skagerak, fri af den iskolde landluft, faldt en del af isen af igen. Men da turen så gik nordpå fra Thyborøn til Hanstholm lagde isen sig tungt over skibet igen, og dækkede blandt andet styrehusets vinduer, spil, grej og rigning. Tre grader varmt vand og en frysende vind er en dårlig kombi i en kold vinter, fortæller skipperen Jan Matiesen.

Hans erfaring sagde ham dog, at det nok skulle gå. Han husker tilbage på 2008, hvor overisningen var meget voldsom, og situationen  på RI 433 Emmalie var heldigvis på ingen måde lige så slem.

Også længere tilbage i tiden er der eksempler på meget alvorlige ulykker pga. overisning: De glemmer aldrig den dag i februar 1979. 

De kommende dage og uger fortsætter det kolde vejr, så vær opmærksom på vejrforholdene – og læs mere her hos Fiskeriets Arbejdsmiljøråd om hvordan du forholder dig til overisning.

RI 433 Emmalie kom sikkert ind i Hanstholm havn. 

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...