Tag dig i agt for isen

Smukt ser det ud, når isen dækker landskab og fartøjer. Men selv i stille vejr er det en øget risiko at arbejde med fiskeri, når isen tager over

Det er unægteligt smukt og meget fascinerende når havnebassinet dækkes af is, men isen er ikke ufarlig, og det er nødvendigt, at man udviser agtpågivenhed, lyder det fra Flemming Christensen, der er direktør for Fiskeriets Arbejdsmiljøråd. 

Han opfordrer til, at man i disse tider er ekstra opmærksom og tager de nødvendige forholdsregler når arbejdet skal udføres. Også selvom man fisker på stille vand, eller blot ligger i havn og udfører reparationer på båden.

– Der er ingen tvivl om, at isen gør arbejdet meget mere risikabelt. Den glatte is tilfører en ekstra risikofaktor, lyder det fra Flemming Christensen. Han opfordrer derfor til, at der udvises ekstra agtpågivenhed, både når man er til søs, men også når man færdes på kajen og i havneområdet eller skal ombord på sit skib. Hvis man fisker alene, er det en god idé at fiske i nærheden af andre fartøjer. 

– Generelt er det en god idé hele tiden at sørge for, at der er nogen i nærheden af dig. For hvis man falder i vandet, så er det et spørgsmål om minutter, før det potentielt kan være for sent, konstaterer Flemming Christensen.