GF Hundested: Vindmøller og kamera

Hesselø vindmøllepark og kamera på fartøjerne fyldte meget på Hundested Fiskeriforenings generalforsamling

På dagens generalforsamling i Hundested Fiskeriforening fyldte vindmølleparken ved Hesselø ikke overraskende en stor del.

Underdirektør i Danmarks Fiskeriforening, Ole Lundberg Larsen, fortalte om det arbejde, fiskeriforeningen har lagt i at få flyttet vindmølleparken fra det sted, der nu er valgt.

– De havde først valgt et område, som vi godt kunne leve med. Men så over natten var der en politisk aftale, som fik flyttet det hen til, hvor det er nu, lød det fra Ole Lundberg Larsen.

Formanden for Hundested Fiskeriforening nævnte, at kunne man få dem til at grave kablerne ned, så man kan trawle mellem møllerne, så kan man måske godt leve med beslutningen. 

– Og hvis vi så kan få lavet en aftale med militæret, så de giver en melding de få dage om året, hvor de skyder derude, så holder vi os væk de dage. Det kan vi også godt leve med, sagde han.

 

Kamera

En anden problemstilling, der fylder meget i Hundested er kameraovervågning om bord.

– Jeg forstår ikke, at de ikke tager de 12 frivillige fartøjer og kører ordningen et år mere, så vi kan evaluere ordentligt, lød det fra Steen Jørgensen.

Han sluttede fiskeriforeningens generalforsamling af med ordene: 

– Fiskeriet er godt nok – når bare man ikke skal leve af det!