Krabberne, som ingen gider, er en gylden mulighed

Fra at være en udskældt pestilens vil DTU Aqua nu vise, hvordan strandkrabber kan blive til en rentabel, sekundær indtægtskilde for kystfiskere
af Line Dalgaard Jensen
14 dec 2022

Det er begrænset, hvor mange strandkrabber, der bliver fanget af fiskerne - men spørger du DTU Aqua, så skulle fiskerne overveje at gøre det. 

Der er nemlig så mange af dem i de indre farvande, at det ligner et tab blot at smide dem overbord. Samtidig vil et fiskeri på strandkrabber, der kan gøre et indhug i bestanden, være en gevinst for havets biodiversitet, hvor særligt økologisk værdifulde organismer som muslinger, fiskeyngel og ålegræs har svært ved at hamle op med konkurrencen fra krabberne.

Sådan lyder det fra DTU Aqua, som derfor har søsat projekt KRABFISK. 

Projektet er et GUDP-projekt og får et projekttilskud på godt 7 mio. til at vise de danske kysfiskere, hvordan strandkrabbefiskeri kan blive en sekundær, rentabel indtægtskilde.

- Der er et stort potentiale i at få et organiseret fiskeri igang efter strandkrabber – både fordi kystfiskeriet mangler noget at fiske på, men også fordi de mange strandkrabber holder andre arter nede, siger han. 

Læs mere her. 

 

 

Læs mere om:

Flere Nyheder