Priserne stikker af

Stenbiderrogn bliver solgt til rekordhøje priser - både på auktionen og hos fiskehandleren
af Claus Kirkegaard
18 feb 2022

En kæmpe efterspørgsel sammen med et begrænset udbud gør, at priserne for stenbiderrogn er rekordhøje hos de danske fiskehandlere. Det skriver Helsingør Dagblad.

- Der bliver ikke fanget noget, eller rettere meget lidt, og efterspørgslen på "den danske kaviar" er kæmpe stor. Men sådan er det med "levende varer". Det er lidt af et lotteri og man kan aldrig være helt sikker på leverance-sikkerheden. Men det er jo det charmerende ved at handle med friske varer som fisk. Mange af os tænker nok sådan lidt pr. automatik, at man bare kan trække varerne ned fra hylderne. Men lige med frisk fisk er det altså ikke sådan, siger Jesper Lund, chef for Sletten Fiskehus.

 

Vind og vejr

Flere forhold spiller ind, blandt andet vind og vejr, havstrømme og temperaturer.

- Nu har vi jo haft en del storm og mere er på vej, så det hindrer jo i hvert fald de mindre fiskere i at gå ud. Det er i bedste fald kun de store trawlere, der kan tage ud, siger Jesper Lund, Sletten Fiskehus.

Prisen i Sletten ligger aktuelt på mellem 170 og 190 kroner pr. 100 gram stenbiderrogn i renset vægt.

Kiloprisen på fiskeauktionen

Kiloprisen hos fiskeauktionen i Hanstholm i år ligger gennemsnitligt på 650 kroner. Der er tale om tæt på en fordobling i sammenligning med sidste år, hvor kiloprisen for stenbiderrogn på tilsvarende tidspunkt lå på 389 kroner pr. kilo.

Kilde: Dr.dk

Flere Nyheder