Søren Gade: Skarvhøring i EU-udvalg

Forvaltning af skarven må i høring i EU-parlamentet, mener Søren Gade

Arkivfoto

En af Europas førende forskere i skarvs påvirkning af fisk, seniorforsker Ph. D. Niels Jepsen, fra DTU Aqua i Silkeborg, fejer alt forsvar for skarven af bordet.

– Torskebestanden i Østersøen kommer formentlig ikke op på et niveau, hvor arten kan fiskes igen, hvis ikke skarvens prædation bliver langt mindre end den er i dag. Det samme gør sig gældende for en række andre arter såsom ørred, laks, snæbel, stalling og ål, siger Niels Jepsen ifølge Flensborg Avis.

Det har fået EU-parlamentariker Søren Gade (V) til at reagere. Han ønsker nu, at der kommer en høring i EU-Parlamentet, hvor han sidder som næstformand i Fiskeriudvalget.

– De tal, Flensborg Avis kommer med, er nye for mig. Jeg vil tage dem som anledning til at få en høring om skarven i EUs fiskeriudvalg, hvor jeg er næstformand, siger Søren Gade til avisen.

Han mener, det er nødvendigt at have den såkaldte rødliste over truede dyrearter, men understreger, at det skal være muligt at blive fjernet fra listen igen, når dyrene ikke længere er truede.

– Det kan ikke være meningen, at det skal være så svært at få pillet en fugl af listen igen, siger Søren Gade, der skyder skylden for den i hans øjne nødvendige indgriben på naturorganisationer og EU-kommissionen.

Desuden vil han også stille spørgsmål til den danske miljøminister, Lea Wermelin (S), som han mener er for passiv omkring forvaltning af skarven.