Det er slut med dumpning i Køge Bugt

Der skal ikke længere dumpes slam fra byggeriet af Lynetteholm i de danske farvande

Slammet fra byggeriet af Lynetteholm i Københavns Havn skal ikke længere klappes i Køge Bugt. Det oplyser Transportministeriet.

Det er forligskredsen bag projektet, der har truffet beslutningen om at droppe den kontroversielle klapning, da der i længere tid har været kritik af metoden.

– I forbindelse med anlæg af Lynetteholm har der været rejst bekymringer for klapning fra flere sider. Den bekymring har jeg fundet det vigtigt at lytte til, siger transportminister Trine Bramsen (S) til Ritzau.

– Derfor har jeg sammen med forligskredsen besluttet, at klapning udskiftes med en anden metode i det videre projekt, siger hun i en skriftlig kommentar.

Det udskældte mudder fra havnen skal i stedet bygges ind i den første halvdel af halvøen. Altså bliver det til byggemateriale fremfor et nyt lag havbund i Køge Bugt.

Forligskredsen bag projektet udgøres af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, De Konservative og Liberal Alliance.

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort sit regnskab for 2023, og tallene taler deres tydelige...

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort...