Fiskere frygter mølle-konsekvenser for fisk og havmiljø

Regeringens udspil om mere havvind skaber bekymring og utryghed ved vestkysten. Vi ved intet om konsekvenserne!
af Line Dalgaard Jensen
14 jun 2022

- Vi frygter de konsekvenser vindmøllerne vil have. Både på fiskebestanden og havmiljøet i det hele taget. 

Sådan lyder reaktionen til TV MidtVest fra formand for Thyborøn Havns Fiskeriforening, Alfred Fisker, på regeringens udspil om mere havvind. De foreslår et område ud for vestkysten, hvor der skal placeres et stort antal vindmøller - et område hvor der bl.a. fiskes rødspætter, jomfruhummer og pighvar. 

Fiskerne ved ikke, om de fortsat må fiske ved møllerne, og i så fald om der overhovedet vil være fisk at fange. Vil vindmøllerne få konsekvenser for strømme og havmiljø, lyder det helt store spørgsmål. I Kattegat er erfaringerne med at fiske mellem møllerne dårlige.

Formanden opfordrer derfor til mere viden. Konsekvenserne ved havvind skal undersøges til bunds, før man sætter flere op. 

- Vi mangler undersøgelser og viden om, hvilke klimamæssige konsekvenser det her vil få. Det er som om, det hele handler om at få en masse vindenergi i gang lige nu, og så sætter vi bare op i blinde, siger Alfred Fisker til TV MidtVest:

- Vi vil bare være medspillere, så der kan være plads til både vindmøller og fiskere. For jeg er stor fortaler for grøn omstilling, det skal der ikke herske nogen tvivl om. Vi skal bare have vindmøllerne placeret et sted, hvor det ikke også er strategisk skidt for vores erhverv.

Læs mere om:

Flere Nyheder