Minister er åben for brændstofhjælp til fiskerne

Jeg vil på nuværende tidspunkt ikke udelukke nogen tiltag eller løsningsforslag, der kan være med til at hjælpe fiskeriet, lyder det fra ministeren
af Svend Boye Thomsen
22 jun 2022

Fiskeriminister Rasmus Prehn (S) er ved at undersøge mulighederne for at komme de danske fiskere til undsætning.

Sagen er den, at prisen på fiskernes brændstof er fordoblet på grund af krigen i Ukraine, og det betyder, at en meget stor del af de danske fiskere nu enten ligger til kaj eller fisker med store underskud.

TV Midtvest bragte tirsdag aften et indslag med fisker Jan Mathiasen i Hvide Sande, der har ligget til kaj med sit fartøj RI 433 Emmalie i snart tre uger.

Til indslaget havde TV Midtvest spurgt fiskeriministeren, om han er på vej med hjælp til fiskerne.

Til det svarede ministeren:

- Jeg vil på nuværende tidspunkt ikke udelukke nogen tiltag eller løsningsforslag, der kan være med til at hjælpe fiskeriet. Mine embedsmænd arbejder lige nu på et konkret svar til fiskerne, som de vil modtage inden længe.

Både Frankrig, Holland og Tyskland har valgt at yde brændstofstøtte til fiskerne, og hos Venstre mener man, at vi bør gøre det samme i Danmark for at holde liv i erhvervet.

Det fortalte Venstres folketingsmedlem i Ringkøbing-Skjern Kredsen, Mads Fuglede, i udsendelsen på TV Midtvest.

- Der findes en pulje, hvor der er penge i. De penge, synes vi i Venstre, skal bruges på brændstofstøtte, sagde Mads Fuglede.  

Læs mere om:

Flere Nyheder