RI 468: Vi har ligget stille i ti dage

Brændstofpriserne presser fiskerne. Det kan næsten ikke betale sig at tage af sted, fortæller Hvide Sande-fisker

Foto: Ole Iversen

RI 468 Juli-Ane har ligget stille i haven ved Hvide Sande i ti dage, da det ikke har kunne betale sig for skipper Verner Møller at sejle ud. Nu har han taget chancen og fisket i to dage, da han troede at brændstofpriserne ville falde. Fiskeriet i de to dage har været godt, men det kan kun lige løbe rundt. Derfor har han været nødsaget til at lave et økonomisk træk, som han aldeles ikke er begejstret for.

– Min eneste mulighed har været at trække i de ansattes løn. Det er ikke en løsning, jeg er glad for, men det har været nødvendigt. Hvis jeg ikke gør det, så kommer vi slet ikke ud at sejle pga. de nuværende brændstofpriser, og så tjener de slet ikke noget. Det er en balancegang i øjeblikket, forklarer han.

Verner Møller kan ikke forstå, at de danske politikere ikke vil hjælpe fiskerne i denne energikrise.

– Normalt skyder politikerne skylden på EU og siger, at deres kollegaer dernede ikke vil hjælpe. Men sådan forholder det sig jo ikke denne gang. Fiskere i andre lande har fået hjælp fra EU til at håndtere denne krise, hvorfor vil de danske politikere så ikke lade os fiskere få den samme hjælp fra EU? Vi risikerer jo, at alle ender med at ligge stille mens de venter på at krisen er ovre, men det kommer der bare ikke nogen fisk på bordet af.

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn omstilling af fiskeriet

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn...