DFPO og Bælternes skuffede over borgmestres udspil

To fiskeriformænd er skuffede over manglende dialog omkring muslingefiskeriet i Flensborg Fjord
af Claus Kirkegaard
16 maj 2022

Tilbage i april måned i år sendte Jan Riber Jakobsen (K), borgmester i Aabenraa og Erik Lauritzen (S), borgmester i Sønderborg et brev til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. I brevet udtrykte de et ønske om at få indført forbud mod trawlfiskeri og muslingeskrab i Aabenraa Fjord, Alssund, Alsfjord og Flensborg Fjord.

Det har nu fået formanden for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen og formanden for Bælternes Fiskeriforening, Allan Buch, til at reagere. De har skrevet et brev til de to borgmestre, da de føler sig forbigået i snakken om muslingefiskeriet i Flensborg Fjord.

- Der er ingen af borgmestrene, der har haft kontakt til os, så vi håber på, at vi kan få en form for dialog om, hvordan vi i samarbejde kan forbedre havmiljøet, siger Allan Buch, der er formand for Bælternes Fiskeriforening, til TV SYD.

Både Svend-Erik Andersen og Allan Buch mener ikke, der er belæg for, at det er muslingefiskernes skyld, at Flensborg Fjord har det dårligt, og de skriver i brevet, at de er skuffede over, at borgmestrene ikke har været i kontakt med dem.

"På den baggrund er vi skuffede og frustrerede over, at vi ikke har haft mulighed for at vende den her sag med jer. Vi mener ikke, at der er fagligt belæg for så vidtgående tiltag, som I lægger op til. Vi vil gerne bidrage til at løse de miljøudfordringer, der måtte være. Men vi mener ikke, at et enøjet fokus på trawlfiskeriet er vejen frem", skriver de bl.a. i brevet til de to borgmestre.

Læs mere om:

Flere Nyheder