Havvind: Fiskerne ønsker at blive taget med på råd

Tag fiskerne med på råd, så de bedste fiskepladser kan bevares, lyder det fra lokalforeningsformand

Når der frem mod 2050 skal rejses 10 gange så meget havvind i Nordsøen, som der er i dag, har fiskerne et ønske: De vil gerne tages med på råd, så de bedste fiskepladser kan bevares.

-Vi bliver jo presset hver gang, de sætter noget mere op på havet. Vi ville gerne, de tog os med på råd, så de vigtigste fiskepladser kan friholdes. Men det har politikerne ikke været gode til indtil nu, siger Alfred Fisker Hansen, formand i Thyborøn Havns Fiskeriforening til Folkebladet Lemvig.

Det er Danmark, Tyskland, Holland og Belgien, der har indgået et samarbejde om at rejse 150 gigawatt havvind inden 2050 – og 10 gange så meget havvind, som der findes i dag.

-Vi ved jo godt, hvad vej det går, og der har jo også været tale om flere energiøer, men nu bliver planerne vist forceret. Derfor er det vigtigt, at vi bliver taget med på råd, så vi kan spille sammen om de nye projekter.  Fiskerne vil også gerne være en del af den grønne omstilling, lyder det fra Alfred Fisker Hansen, som fortsætter:

-I hvert fald skal vi stå fast på, at alle kabler skal spules ned i sandet, så vi kan fiske i områderne. Vi skal huske på, at 90 procent af dansk fiskeri er trawlfiskeri, siger Alfred Fisker Hansen.