Test af helikopterdrone i farvandet ved Nordjylland

I de næste to måneder vil Fiskeristyrelsen teste en drone til fiskerikontrol
af Louise Svane Pedersen
18 maj 2022

Fra uge 20 og to måneder frem vil Fiskeristyrelsen i samarbejde med Søværnet, Flyvevåbnet, Toldstyrelsen og European Maritime Safety Agency (EMSA) teste en helikopterdrone i farvandet ved Nordjylland.

Dronen er af typen Schiebel Camcopter S-100. Den er ca. 3 meter lang og vejer omkring 100 kg. Med en aktionsradius på cirka 200 km og en missionstid på op til 8 timer i døgnet flyver dronen fra radarstationen i Skagen. Den stilles til rådighed for de danske myndigheder af EMSA og manøvreres af Schiebels piloter og kameraoperatører, mens de danske myndigheder sidder ved siden af piloten og guider operatørerne.

Formålet med testen er at styrke overvågningen af havmiljøet samt at teste om droneteknologien kan anvendes til andre opgaver indenfor de deltagende myndighedernes ressortområder.

For Fiskeristyrelsen handler det især om at skabe teknologiske fremskridt, der kan styrke nogle af de opgaver, som er vanskelige at kontrollere og dokumentere med eksisterende værktøjer. Det drejer sig bl.a. om misrapportering af fangstområder, fiskeri i forbudsområder, overvågning af Natura 2000-områder og kontrol af ulovlig discard.

Flere Nyheder