Torsten Schack Pedersen: Ministeren fravælger dialog med erhvervet

Det brede politiske samarbejde i fiskeripolitikken er slut. Det samme er ministerens dialog med erhvervet

Torsten Schack Pedersen. Foto: Venstre

Med udmeldingen om, at der skal indføres tvungen kameraovervågning i jomfruhummerfiskeriet på 100 fiskefartøjer i Kattegat, toner fiskeriminister Rasmus Prehn (S) nu rent flag i forhold til den danske fiskeripolitik. Det brede samarbejde med Folketingets partier er afløst af et snævert samarbejde med regeringens støttepartier, og dialogen med fiskerierhvervet er lukket.

Det mener Venstres fiskeriordfører, Torsten Schack Pedersen, som også er ked af fiskeriministerens fremfærd i medierne den seneste tid, hvor erhvervsfiskeriet bl.a. bliver skudt i skoene, at de ikke er omstillingsparate.

– Det er trist, at ministerens syn på stolte danske fiskere er blevet sammenlignet med typografer. Den tvungne kameraovervågning viser med al tydelighed, at ministeren har fravalgt dialogen med erhvervet. Nu skal erhvervet udskammes som svindlere og fuskere, siger Torsten Schack Pedersen.

Han ser udmeldingen mere som et forsøg på at positionere sig fra Socialdemokratiets side og ikke som en fiskeripolitisk udmelding.

– Det er i mine øjne helt åbenlyst, at når det er i københavneravisen Politiken, at ministeren offentliggør sit tiltag, så handler det ikke så meget om dansk fiskeri, men mere om Socialdemokratiets dårlige kommunalvalg i de store byer. Urimeligt, at det skal gå ud over dansk fiskeri, siger Torsten Schack Pedersen.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...