Asger Christensen afløser Søren Gade som næstformand for EU’s Fiskeriudvalg

Hidtil har landbruget været Asger Christensens kampplads, men nu retter han blikket mod fiskeriet, hvor han skal løfte arven efter Gade

Venstres EU-parlamentariker Asger Christensen er netop blevet valgt som næstformand i EU’s Fiskeriudvalg. 

En post, som Søren Gade hidtil har bestridt, men da han nu er formand for Folketinget, skulle der vælges en ny. 

– Jeg er meget ydmyg over for opgaven, for Søren har gjort det hammergodt. Jeg håber, jeg kan leve op til forventningerne, og at jeg kan få et lige så godt samarbejde med fiskerne og fiskeriets organisationer, siger den nyvalgte næstformand.

 

Ny i fiskeriet – kendt i landbruget

For mange i fiskeriet vil Asger Christensen være et nyt navn.

Han har været EU-Parlamentariker siden 2019, hvor han primært har arbejdet med landbrug – lige som hans baggrund er på landjorden. Han er uddannet landbrug og driver sammen med sin søn et landbrug uden for Kolding. 

– Kan jeg så få fiskeriet ind under neglene? Det vil jeg i hvert fald prøve på. Jeg er klar til at sætte mig ind i fiskeriet og erhvervets problemstillinger. I det nye år tager vi en tur langs Vestkysten, så jeg kan få fiskeriet ind under huden og tale med dem, som det hele handler om; fiskerne, siger Asger Christensen, og tilføjer, at der er mange overlap mellem landbrug of fiskeri, som han vil kunne trække på. 

Hvad enten man er landmand eller fisker, så er man nemlig en del af de liberale erhverv, der skaffer mad på tallerkenen.

– Derfor er det også nogle af de samme udfordringer, som landbruget og fiskeriet slås med. Bureaukrati, kontrol, myndighedsbehandling osv. – jeg vil gerne være med til at forme en politik, som kan håndteres af erhvervet, siger Asger Christensen.

 

Store udfordringer venter

Som eksempel herpå giver han kontrolreglerne i industrifiskeriet, hvor svære skøn kan få store konsekvenser. Det bør ændres!

– Man kan godt få en følelse af, at dem, der laver kontrolforordningen, ikke ved, hvad der foregår i virkeligheden. Og sådan skal det ikke være. Vi skal selvfølgelig have kontrol, men det skal være rimeligt og seriøst, så fiskerne har en jordisk chance for at håndtere det.

Udover kontrolregler venter der også Asger Christensen en bunden opgave i EU’s fælles fiskeripolitik, som skal revideres, samt biodiversitetsstrategien.

Brexit slipper han heller ikke af syne – nu skal Søren Gade arbejde følges helt til dør.

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...