Nu kommer vi aldrig tilbage til Bagenkop

Lars Lundsgaard, som har trawleren SG17 Fru Lundsgaard, konstaterer, at det nu er slut med fiskeri fra Langeland
af Svend Boye Thomsen
05 okt 2022

Trawlforbuddet i Østersøen får alvorlige konsekvenser for fiskeriet i Bagenkop og for hele samfundet på Langeland.

Det konstaterer Lars Lundsgaard, der har fartøjet SG17 Fru Lundsgaard.

Indtil for to år siden fiskede fartøjet fra Bagenkop, men de seneste to år har fartøjet, på grund af restriktioner på fiskeriet og de meget lave kvoter i Østersøen, ligget i Skagen, hvorfra det har fisket efter hummere.

Lars Lundsgaard havde håbet, at fartøjet en dag kunne vende tilbage til Bagenkop for at fiske, men det tror han ikke længere på, efter at politikerne nu har indført forbud mod trawlfiskeri i Bælterne.

- Når de først indfører det her, så bliver der aldrig åbnet op for trawlfiskeriet igen. Det tror jeg ikke på, og så kan de fiskere, der er tilbage, lige så godt rejse fra byen, for mellem 80 og 90 procent af de fisk, der landes i Bagenkop, kommer fra trawlere. Det er kun et spørgsmål om tid, før det bliver et problem at komme af med fiskene, siger Lars Lundsgaard og tilføjer, at man også nemt kan forestille sig, at istårnet må lukke, så det også er slut med at kunne få is om bord på fartøjerne.

- Nu bliver Bagenkop en ren turistby, men turisterne kommer i høj grad for at gå en tur på havnen og se skibene, og det er slut nu. Det bliver et mareridt for hele samfundet. Jeg synes, det er håbløst, siger Lars Lundsgaard.

Flere Nyheder