Troels Lund Poulsen vil forsøge at hjælpe presset muslingefabrik

Den erfarne Venstre-politiker kunne ikke love brødrene Wittrup guld og grønne skove efter sit besøg på fabrikken

Folketingsmedlem og forhenværende miljø- og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) lagde vejen forbi Wittrup Seafood A/S tidligere på ugen. Den erfarne politiker lyttede interesseret til de problemer, som brødrene Stig og Rasmus Wittrup kæmper med i forhold til det potentielle trawlforbud. Men hvor gerne han end vil, så kan han ikke love, at deres problemer bliver løst.

For trawlforbuddet afhænger helt og holdent af det politiske landskab efter et folketingsvalg.

Den erfarne politiker vil gerne undersøge, om det at inkludere muslingefiskeri i trawlforbuddet egentlig er evidensbaseret. Han savner data og bevis for beslutningen.

– Problemet i min optik er, at man har lavet en aftale uden evidens, der underbygger, at der ikke må fanges muslinger i det område. Der er faktisk ikke dokumentation for, at muslingefiskeriet udgør et miljømæssigt problem, men forbuddet sætter virksomheden i den situation, at den de facto lukkes, siger Troels Lund Poulsen efter besøget hos Wittrup Seafood A/S til Horsens Folkeblad.

 

Bøgsted: CO2-afgift på fiskeriet kan være i strid med EU-regler

Kristian Bøgsted havde onsdag skatteministeren i folketingssalen, fordi han mener, at en CO2-afgiften på fiskeriet kan være i strid med EU-regler

Bøgsted: CO2-afgift på fiskeriet kan være i strid med EU-regler

Kristian Bøgsted havde onsdag skatteministeren i folketingssalen, fordi han mener, at en CO2-afgiften på fiskeriet...