Bornholmske fiskere bekymret for gasudslip

Formanden for Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening frygter, at gasudslip vil få negative konsekvenser for havmiljøet
af Svend Boye Thomsen
28 sep 2022

Hvad bliver de miljømæssige konsekvenser, og hvem skal rydde op efter gasudslippet?

Det er to af de helt store spørgsmål, der rejser sig i kølvandet på, at Nord Stream-gasledningerne er begyndt at lække gas tæt på Bornholm.

Thomas Thomsen, der er formand for Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening, frygter, at gasudslippet vil få negative konsekvenser for havmiljøet i Østersøen.

- Det vigtigste var selvfølgelig at få konstateret, at der ikke var fare for menneskeliv, og at der ikke var fartøjer i området, og efter at have fået det på plads, så går bekymringerne på, hvad de miljømæssige konsekvenser bliver, og på hvem der skal rydde op efter det, siger Thomas Thomsen.

Han konstaterer, at miljøtilstanden i Østersøen i forvejen er hårdt udfordret.

Thomas Thomsen fortæller, at det område, hvor der er gået hul på gasledningerne, er et område, hvor der især fiskes efter brisling, og at det især er polske fiskere, der fisker i området.

Tidligere var der også mange danske fiskere, som fiskede torsk i området, men på grund af den meget lave kvote på torsk i Østersøen, er det ikke tilfældet i år.  

Læs mere om:

Flere Nyheder