Fiskerikommissæren besøgte fiskeriministeren

EU's fiskerikommissær var fredag på besøg hos den danske fiskeriminister Jakob Jensen

EU’s miljø- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius var fredag på besøg i København, hvor han mødtes med den danske fiskeriminister Jakob Jensen (V). 

– Vi havde en række punkter på dagsordenen. Jeg fortalte bl.a. om de udfordringer og usikkerheder, dansk fiskeri er ramt af med den nye virkelighed efter brexit og helt aktuelt den manglende adgang til norske farvande. Det er selvfølgelig en dybt frustrerende og svær situation for de danske fiskere. Jeg brugte derfor også muligheden i dag for at fortælle kommissæren om vigtigheden af, at forhandlingerne afsluttes med en aftale hurtigst muligt, siger Jakob Jensen. 

– Derudover fik vi også mulighed for at snakke om fremtidens fiskeri, hvor der både skal være plads til natur og havvindmøller, men selvfølgelig også fiskeriet. Jeg ser frem til at fortsætte den gode dialog med miljø- og fiskerikommissæren i fremtiden, siger han. 

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...